Viitasaaren yötoko on takana. Kaikenlaisesta häsläyksestä huolimatta koe kai vedettiin läpi kohtuullisesti, keli suosi ja kilpailijoita oli ilmoittautunut juuri sopivasti jokaiseen luokkaan 3, joten häiriökoiria ei tarvittu. Allekirjoittaneen liikkeenohjaussuorituksista ei sitten puhutakaan mitään... Tulokset tokosta kaikkineen löytyvät kohta Viitakoirien kotisivuilta täältä. Onnittelut Tuijalle ja Veeralle kokeen parhaasta tuloksesta ja kiitokset sekä tuomarille että erityisesti Heinille, joka pelastuksekseni ohjasi alokas- ja erikoisvoittajaluokan!

Tiltukin siis kokeeseen osallistui. Tällä treenimäärällä tulokseen pitää olla tyytyväinen, kakkostulos (taas). Ja kootut selitykset tulevat tässä;

Luoksepäästävyys 10, tietenkin :-) Paikallaolo 9,5, pysyi paikallaan nätisti vaikka jännitys minuun iskikin ihan täysillä taas. Sydän paukkaa, jalat tärisevät ja voi vain toivoa, ettei koira katso tilannetta vaaralliseksi... Mutta pysyi se paikallaan, istumaan nousemisessa oli viive, siitä puoli pistettä pois. Seuraaminen taluttimessa 9,5 pistettä, alku jotenkin tahmeaa, mutta loppua kohden parani. Taluttimetta seuraaminen 9, hiukan liikaa etäisyyttä minuun. Tähän pitäisi nyt alkaakin kiinnittämään huomiota treeneissä - sitten kun taas tokoa aion treenata. Maahanmeno 9,5, mistä puoli pistettä lähti, sitä en muista. Tähän asti siis kaikki oikeinkin hienosti, mutta sitten alkoi alamäki...

Kun harjoittelen luoksetuloa, Tiltu yleensä lähtee ennen käskyä ja hyppää päin. Kokeissa kaikki näyttää toimivan päinvastoin. Kutsuin koiraa - mitään ei tapahtunut jokuseen sekuntiin, sitten lähti hyvällä vauhdilla luokse, juoksi ohi ja jäi seisomaan taakseni autolle päin katsellen (okei, ruoka kyllä odotti siellä autossa...). Pisteitä 7.

Seisominen meni sitten nollille, kun ei vain pysähtynyt niin ei pysähtynyt. Syytä en osaa sanoa, ehkä käytän harjoitellessa enemmän ruumiinkieltä tai erilaista käskysanaa, koira ei ole kone eikä kaikki vain voi aina onnistua. Harjoitella voisi enemmän jne. Jos selittelylinjalle lähdetään, niin viime päivinä harjoittelin seisomisliikettä palaten koiran taakse ja se kääntyi perään joka ainoa kerta. Tästä ehkä jäi epävarmuutta koko liikkeeseen, sillä Tiltuhan on jonkin verran herkkis ja ottaa itseensä pienistä asioista, ainakin tokoliikkeissä.

Ja estehypystä sitten 7, jälleen omituinen viive ennen hyppy-käskyn noudattamista ja loppuasennon kanssa säätämistä, kun siirryin koiran vierelle, se liikkui mukanani. Ja selitys, luotin hyppyliikkeessä agilitypohjaan, eli enpä tullut harjoitelleeksi sitten kertaakaan ennen koetta...

Kokonaisvaikutuksesta 9, saman arvosanan antaisin itsekin Tiltun suoritukselle. Treenauksen tasoinen, Tiltun tasoinen suoritus ja seuraamisiin olen tosi tyytyväinen.

Kokonaispisteet 156,5 eli II-tulos - taas. Onneksi. Seuraavan kerran tokoilemme sitten avoimessa luokassa joskus hamassa tulevaisuudessa, sillä avoimen liikkeet kaipaavat vielä hiomista. Tai sitten sekoan ja ilmoittaudun Pihtiputaan tokoihin onnettoman vähällä treenauksella ja aloitamme pistemäärällä, josta voi nousta vain ylöspäin :-) Yritän kuitenkin pidättäytyä siltä.

Nyt horisontissa taipumuskoe Golden Ringin leirillä Virroilla 15.7. Kani pääsee uimaan ja lokki maalle, nillä eväillä yritetään edetä kohti toivottua tulosta...

 

Ai niin - hurjalukuinen joukkueemme ( kokonaista kolme koirakkoa) ei sitten tänä(kään) vuonna mahtanut mitään Pihtiputaan tasokkaalle joukkueelle ja pysti jatkoi matkaansa sinne mistä tulikin. Aioimme kyllä melkein protestoida, sillä Tuijahan ei oikeasti edes asu Pihtiputaalla :-) Mutta ihan tosissaan, Onnea Tuija, Heini, Marika ja Hannele, kokemus ja tavoitteellisuus näkyy ja tuottaa tuloksia!  Ja sitäpaitsi, ainakin Sirpa ja Myy yrittivät laittaa kunnolla kampoihin saavuttaen hienon 175,5 pisteen 1-tuloksen ja luokkavoiton avoimessa luokassa. Onnea!

Ja kyllä Tiltua taas väsytti kotiin saavuttuamme;

1685641.jpg