Olimme taas kokeilemassa onneamme tokossa ja kotiintuomisena alo II-tulos. Harmillisesti tälläkin kertaa törmäsimme Tiltun hienohelmasyndroomaan, kun maa on märkää ei maahanmeno neitiä sitten innosta... Voiko tälläistä noutajaa ollakaan?

Kokeen kulusta tarkemmin. Luoksepäästävyys 10, vaikka ei tälläkään kertaa sitä omaa paikkaansa pitänyt vaan meni tuomaria vastaan. Paikallaolon paikkaa pyysin jo kertaalleen siirtämään pari askelta, sillä aamulla jäässä ollut kenttä suli päivän aikana melkoiseksi lilluksi ja jo kertaalleen käytetyt paikallaolokohdat olivat todella vetisiä. Kuivempaan kohtaan siirtymisestä huolimatta Tiltu oli sitä mieltä, että märkää on ja tarvitsi toisen maahanmenokäskyn, jonka jälkeen vielä hakeutui makuulle kuivempaan paikkaan taakseni. Tästä hämääntyneenä unohdin kokonaan antaa edes paikka-käskyä poistuessani koiran luota...Pysyipä paikalla kuitenkin! Paikallaolo 8.

Taluttimessa seuraaminen 8,5, yksi perusasento antoi odottaa itseään ja käännöksissä väljyyttä. Seuraaminen taluttimetta 9. Tiltun seuraamisiin olen ihan tyytyväinen, toki parannettavaa on aina.

Maahanmeno sitten meni nollille, toisenkaan käskyn jälkeen Tiltu ei maahan painunut kuin kyynärpäitä myöten. Harmillinen takaisku, tähänhän se ykköstulos sitten karahti.

Luoksetulo 9, perusasento taisi olla huono. Seisominen 8, liikkui vajaan mittansa.

Hypyssä tein itse virheen, annoin käskyn vaikka koiran huomio oli juuri sillä hetkellä heiluvassa kehänauhassa. Tarvitsi siis kaksi hyppy-käskyä ja kun vielä jostain ihmeen syystä siirtyi paikaltaan palatessani vierelle, pisteitä 7.

Kokonaisvaikutus 8. Kokonaispisteitä siis 152, kylläpä harmittaa maahanmenon nolla!

Todennäköisesti tokoilu jää osaltamme talvitauolle, vaikka säälittävää minusta onkin lopettaa einiinhyviin pisteisiin. Voipa olla, että ensi keväänä sitten siirrymmekin suoraan avoimeen luokkaan. Talvi treenataan, treeniahjelmistoon kuuluu vaakkua, tokoa ja agilityä. Mahtavat agilityharjoitukset saimme viikko sitten Miralta ja viikon päästä uudelleen. Agilityssä en voi Tiltua syyttää mistään, oman ohjaustaidon piikkiin menee kaikki mikä menee pieleen. Onneksi Mira kertoo totuuksia niin, että minäkin ymmärrän! No pari estettä on vielä heikolla harjoituksella, kepit ja keinu nyt ainakin.

Vaakun suhteen kävimme näyttäytymässä Ninalle, eiköhän se vaakkukin ala toimia kunnon harjoittelulla. Jos ensi kaudella uskaltautuisi  taippareihinkin !