Tokoilemassa käytiin taas, tällä kertaa heikommalla menestyksellä. Tollerien mestaruustokoon ajelimme jälleen Sirpan ja Myyn kanssa, keli oli sateinen ja syksyinen. Tuomarina jälleen Salme Mujunen. Jännitystäkin oli taas, ainakin paikallaolossa ja selityksenähän voisi pitää myös märkää maata jne., paitsi, että noutajarotuisen koiran kanssa en koskaan hyväksy selitykseksi märkää - noutajan pitää mennä maahan vaikka vesilammikkoon ja vielä tykätä siitä :-)

Joka tapauksessa, maahanmenot ja maassa pysymiset koituivat kohtaloksemme tänään. Tiltu nousi paikallaolossa ensin istumaan ja vain hetki ennen ajan päättymistä lähti kävelemään minua kohti, se siitä sitten. Liikkeestä maahanmenossa jouduin antamaan toisen käskyn ja koska annoin sen korostetusti itse pysähtyen, siitä liikkeestä sitten myös reikäleipää. Mutta muuten olin Tiltuun tyytyväinen, seuraamisista 9,5 ja 9 - pisteitä vei oma "avusteisuuteni", pää kenossa koiraa kohti... Luoksetulossa perusasento jäi puuttumaan, siitä 8. Seisominen tällä kertaa täysi 10. Estehypyssä Tiltu sitten ennakoi perusasentoa ja tuomiona 8. Kokonaisvaikutus 9,5 (jälleen ohjaajan avusteisuus vei puolikkaan) ja luoksepäästävyydestä muuten tuli 9, koska koira ei pitänyt paikkaansa vaan meni tuomaria vastaan.

Aina ei voi voittaa, paikallaolo on Tiltun heikko kohta ja eipä sitä voi kuin treenata lisää. Tällä kertaa kolmostulos. Toisaalta on ihanaa, kun koira tekee iloisesti ja seuraamisten hyvät pisteet lämmittävät mieltä.

Sirpa ja Myy onneksi pitivät Viitasaaren mainetta yllä ja ottivat hienon ykköstuloksen avoimesta!