Vuosi alkaa olla lopuillaan ja on aika tehdä vuodesta 2015 yhteenveto. Vaan mitähän siitä sanoisi...

 

Tämän vuoden aikan Inkeristä on kasvanut aikuinen koira ja valtaosa vuodesta on sitten mennytkin siihen. Että Inkerille on opetettu tapoja ja erinäisiä noutajakoiran elämässä tarvittavia asioita. On treenailtu nome- ja taipparijuttuja ja on treenailtu tokojuttuja ja rallytokojuttuja ja sitten ihan vaan niitä juttuja, joita minusta koiran nyt ylipäätään pitäisi osata. Ja Inkeristä on kasvanut ihana (melkein) aikuinen koira ja Inkerin kanssa on ollut ihana treenailla kaikenlaisia juttuja.

 

Siinä sivussa on sitten tullut treenailtua myös Tiltun kanssa tokojuttuja ja uusien tokosääntöjen tultua voimaan innostuin osallistumaan kokeisiinkin Tiltun kanssa kahden vuoden tauon jälkeen. Ensimmäisistä kokeista Tiltu saikin jopa (kiltin tuomarin ansiosta) toisen avo 1 tuloksensa ja vaikka toisissa kokeissa se kolmas TK2:een tarvittava ykköstulos jäikin aika kauas saavuttamattomiin, niin luulen kipinän taas iskeneen ja tavoittelemme sitä TK2:sta ensikin vuoden puolella.

 

Näyttelyissä ei käyty tammikuisen Kajaanin jälkeen laisinkaan, Kajaanissa Tipanen oli VET ERI, VEK1, SA ja VET VSP. Inkerikin teki Kajaanissa debyyttinsä, tosin pentuluokassa ja tuomarin ollessa aika lailla epävarma siitä, onko laisinkaan sallittua tollerilla musta kirsu saati mustat karvat korvissa ja hännässä... Katsotaan jälleen ensi vuonna onko ajatusta näyttelyissä vierailla, Tiltu nyt saattaa joihinkin näyttelyihin jo päästä ilmaiseksi joten eiköhän se Inkerikin sitten samalla mene esiintymään, meni syteen tai saveen. Konstahan on nämä näyttelytouhut saanut pallittomana unohtaa – ja veikkaanpa, ettei ole siitä yhtään pahoillaan...

 

Konsta osallistui peräti yksiin mejä-kokeisiin ja yllättäen siellä jäljestikin hienon avo1:sen 47 p ja sai nimensä Keski-Suomen noutajakoirayhdistyksen avo-luokan mestari lautaseen! Näin Konstalle avautui tie voittajaluokkaan ja eiköhän se käydä ensi kesänä vähintäänkin korkkaamassa. Oli muuten hieno jäljestyskokemus Konstan kanssa, jäljelle oli sellainen imu, että ohjauspätkän kannattelin sitä valjaista lähes ilmassa nelivedon ollessa päällä ja sen jälkeen sain vain nautiskellen jarrutella liinasta ja antaa koiran tehdä työtä, jonka se osaa.

 

Muutoin tulin harrastaneeksi koiria talkoilemalla erinäisissä kokeissa ja täytyy myöntää, että talkoilu on antoisaa ja hauskaa, eikä taatusti tule paha mieli. Kahdessa nome-kokeessa sain vieläpä oikein aitiopaikan tuomarin vierestä sihteerin ominaisuudessa ja siinä kyllä näkee koesuoritukset aivan uudella tavalla. Talkoiluakin täytyy jatkaa ensi vuonnakin, vaikka toivon toki pääseväni myös ihan koirankin kanssa kokeisiin osallistumaan.

 

Alkuvuodesta jouduin tai pääsin ensimmäistä kertaa käyttämään koirille maksamaani eläinlääkärikuluvakuutusta, kun ensin Konsta jotenkin loukkasi itsensä (selkänsä?) ihan sisätiloissa kotona ja toisen takajalan liikerata jäikin jotenkin oudoksi. Kuvissa ei näkynyt mitään, akupunktiohoito auttoi jonkin verran ja Konstaa itseään asia ei näytä vaivaavan mitenkään, joten tässä vain kuulostellaan ja katsellaan miten asia etenee. Myös Tiltu käytti omaa vakuutustaan elämänsä ensimmäistä kertaa kun hännän juuresta leikattiin patti. En tahtonut laittaa pattia tutkittavaksi, sillä pelkäsin mitä vastaus olisi voinut olla. Ainakaan toistaiseksi mitään muita vaivoja ei ole ilmennyt, joten voin olla taas suht luottavaisin mielin, että tämä täyden kympin synttäreitään juurikin nyt viettävä rakas ystäväni saa jatkaa oloaan yhtä terveenä kuin tähänkin asti. Sillä onhan minulle loistava tuuri sattunut näiden tollerien kanssa, ei mitään sairasteluja tai sairauksia tähän asti! Aivan loppuvuodesta Konstan toiseen korvaan iski vielä pahaksi äitynyt hiivatulehdus, mutta senkin suhteen näyttää nyt jo paremmalta. Toivon hartaasti ja koputan puuta, että sama terveystilanne jatkuu sekin ensi vuoden puolella.

 

Nyt on siis aika laittaa vuosi 2015 pakettiin, koiraharrastelun puolesta kävi kuin syksyn omenasadon, paljon tuli omenaa, muttei kuin muutama syöntikelpoinen. Eli monenlaista tuli tehtyä, mutta vain muutama kunnon virallinen tulos. Nyt juhlitaan Tiltun Täyden Kympin synttäreitä rakettien paukkeessa ja toivotaan kaikille menestyksekästä vuotta 2016!

Tiltu 10 v 1.1.2016  <3

FinMva Jadored´s Rebecca Rocket

P1090264.jpg

Joulun vietimme satakunnassa, Inhotun rannalla Kynäsniemessä, joutsenten seurassa

P1090290.jpgP1090280.jpgP1090267.jpg

Tiltu :-)