Siis vihdoin pääsin SINNE minäkin, Tolerimejään Virroille. Virroille on sen verran matkaa, että päätin myös majoittua koepaikalla ja sehän oli aika nostalgista, edellisen kerran olen kyseisessä majoituspaikassa majoittunut vuonna 1997 (vai 8?), jolloin olin Golden Ringin leirillä, Santamäen Markun tottelevaisuuskoulutusryhmässä Selman kanssa ja Selma vieläpä luonnetestattiin samassa pihassa joka nyt toimi mejäkokeen keskuspaikkana :-)

Tollerimejässä oli erityisen hauskaa se, että jokainen metsään lähtevä koira oli tolleri, yllättäen :-) Ja jokainen ohjaaja tolleristi, mukavaa sekin :-) Jäljentekoparikseni sain vieläpä tollerimestaruudesta kilpailevan tolleristin, joten voin ylpeänä kertoa tehneeni mestaruusjäljen ja vieläpä juuri sen mestaruusjäljen, joka myöhemmin palkittiin parhaiten tehtynä mestaruusjälkenä. Kauhean hyvin siis osasin vetää sientä,  kunnian annan kuitenkin jäljen todelliselle tekijälle.

Konstan kanssa pääsimme metsään jäljelle nro 21, ryhmän keskimmäisinä. Ja Konstahan teki taas Konstat, eli kaksi hukkaa ennen ensimmäistä kulmaa ja sitten hyvin loppuun asti ja sorkka suussa autolle. Siis kolmostulos, plääh. Harmittaahan se, että periaatteessa hyvä jäljestäjä, mutta jäljestämisvarmuus on hukassa. Syitä voi aina keksiä, tällä kertaa mm. marjastajat, jotka juuri odotellessani edellisen jäljen suoritusta lähtivät metsään juuri meidän jälkemme kohdalta. Tosin sanoivat olleensa lähinnä siinä u:n mallisen jäljen keskellä, mutta päätellen siitä, että Konsta määrätietoisesti heti aivan jäljen alussa lähti jäljestämään jotain kohti keskikohtaa, voisin vaikka epäillä, että marjastaja oli jäljen yli kävellyt... Mutta näillehän ei mitään mahda.

Koeselostus tässä;

Tuomari Heikki Pirhonen

"Konstalle osoitetaan alkumakaus ja se aloittaa hyvin ohjattuna jäljestyksen. Vauhti on jäljestykseen sopivaa. Ensimmäisen osuuden alkupuolella määrätietoinen poistuminen jäljen oikealle puolelle, joudutaan palauttamaan. Sama toistuu toisella osuudella. Muuten jäljestetään jälkiuralla tai sen välittömässä läheisyydessä. Makaukset ei tänään kovin kiinnosta (Tähän kyllä oma huomautus, minusta aivan selkeästi pysähty molemmille makauksille ja toiselle nosti myös jalkaa, että en tiedä miten niin muka ei kiinnosta? ) Kulmat jälkitarkasti. Kaadolle tullaan hieman sivusta. Sorkan tutkii ja nostaa ohjaajalle. Tänään kuitenkin ihan hyvä suoritus lähes helteisessä säässä."

 

Pisteitä 25 ja AVO 3

 

 

Mutta tätäkin paljon paljon enemmän harmitti opastamallani jäljellä se, että hienosti jäljestäneen koiran nenä vei hukkaan asti vain viitisen metriä ennen kaatoa! Tämä koirakko palkittiin sekä Ilopilleri- että Hikipisara-palkinnolla, joten oli erittäin mukavaa ja hauskaa seurata koirakon työskentelyä - sinne melkein kaadolle asti...

 

Vaan nyt on käyty, tollerimejässä ja mennään varmasti uudelleenkin. Sitä ennen eteemme saattaa tulla muutama muukin koe, jospa vaikka joku mukavampi tuloskin.